Wandeling IVN en Erfgoedvereniging in het teken van 100 jaar Wilhelminakanaal op 21 mei

Wandeling IVN en Erfgoedvereniging in het teken van 100 jaar Wilhelminakanaal op 21 mei


We wandelen zondagmiddag 21 mei a.s. samen met gidsen van zowel het IVN als de Erfgoedvereniging in Son en Breugel langs de Kanaaldijk Zuid, Kanaalstraat en Driehoek naar de Dommelduiker, het punt waar de Dommel onder het Wilhelminakanaal door gaat.

Centraal staat het Wilhelminakanaal dat in 1923 werd geopend en dit jaar dus 100 jaar bestaat.

Start- en eindpunt zijn het parkeerterrein bij ‘De Sonse Jachthaven’ aan de Kanaaldijk Zuid 2 in Son en Breugel. De wandeling start om 13.30 uur.

In het gehele gebied komen natuur en verleden samen en zeker als het weer wat mee wil werken zijn alle ingrediënten voor een leerzame en leuke middag aanwezig.

De gidsen van het IVN bereiden zich al voor om u veel informatie te kunnen geven over alles wat in deze tijd van het jaar weer tot groei en bloei komt en de gidsen van de Erfgoedvereniging verdiepen zich in de geschiedenis van dit gebied.

De route zal ongeveer twee kilometer lang zijn, het tempo ligt laag en onderweg staan we regelmatig stil om naar de uitleg van de gidsen te luisteren.

Wandelschoenen worden aanbevolen.

Iedereen is welkom op deze gezamenlijke publiekswandeling.

Deelname is gratis maar we vragen u wel zich vooraf (graag uiterlijk 18 mei) aan te melden op het mailadres: secretaris@erfgoedvereniging-sonenbreugel.nl of telefonisch op 0499-473310, bij geen gehoor kunt u de voicemail inspreken.

Vermeld in ieder geval uw naam en telefoonnummer en met hoeveel persoenen u wilt deelnemen.

Honden zijn helaas niet toegestaan (ook niet als ze aangelijnd zijn.)

We ontmoeten u graag op 21 mei

Bestuur IVN Son en Breugel en Bestuur Erfgoedvereniging Son en Breugel

=====================================================

De bouw van de Dommelduiker

De Kanaalstraat in 1925