Terugblik op films uit de oude doos na de Algemene Ledenvergadering van de Erfgoedvereniging Son en Breugel

Terugblik op films uit de oude doos na de Algemene Ledenvergadering van de Erfgoedvereniging Son en Breugel

Na de algemene Ledenvergadering die op 10 maart j.l. werd gehouden in het Vestzaktheater presenteerde Frans Wilbrink tot ca. 16.00 uur films waaronder de film “Son en Breugel 1963”, gemonteerd en voorzien van ondertiteling door Jos Berndsen.
De personen die voorkomen in de film “Son en Breugel 1963” zijn – op enkele uitzonderingen na – door Jos Berndsen in samenwerking met Wim van Tits en Karel Vissers voorzien van namen. Met behulp van de ruim 100 aanwezige leden en belangstellenden werden alsnog een aantal namen achterhaald.

Daarna werd de gehele film “Son en Breugel 1968” bekeken. Deze film is minder bekend dan die uit 1963 maar was zeker zo interessant. Veel positieve reacties en mensen die bereid zijn om de film samen met Jos Berndsen te bekijken om zo ook deze film van ondertiteling van namen te kunnen voorzien. Zo kan de historische waarde van de films en het kijkplezier verder toenemen.
Al met al een geslaagde bijeenkomst die veelal de reactie opriep dat de voorstelling best langer had mogen duren en voor herhaling vatbaar is.