Nieuwsbrief Brabants Heem – sept 2023

Nieuwsbrief Brabants Heem – sept 2023

  Nieuwsbrief Brabants Heem 01/09/2023

Brabants Erfgoedweekend Tal van kringen hebben zich gemeld voor de stimuleringsprijzen voor het Brabants Erfgoedweekend. Tijdens de  Open Monumentendagen van 9 en 10 september worden drie prijzen van 500 euro uitgereikt door Brabants Heem.
Lees verder>>

Knippenbergprijs 2023 De jury voor de Knippenbergprijs 2023 maakt deze maand september een keuze uit de aanmeldingen. Drie worden geselecteerd voor een presentatie waarna de winnaar, wordt gekozen. De uitreiking van de Knippenbergprijs is op 18 november.

Lees verder>>

Online lezing over  zachte G   Brabanders en hun taal heeft een online lezing op het programma staan voor 21 september. Marc van Oostendorp praat dan over  ‘Alles wat je wil weten over de zachte g’. 
Lees verder>>

 Omgaan met de Omgevingswet Heemschut heeft voor iedereen die te maken heeft met erfgoedbehoud  de handreiking Omgaan met de Omgevingswet opgesteld. Die biedt ondersteuning in het wegwijs worden in de nieuwe wet. 
Lees verder>> 

Hoe spel ik mijn dialect? Op 13 en 19 september organiseren Erfgoed Brabant Academie en Brabanders en hun Taal de workshop ‘Hoe spel ik mijn dialect?’. Daarin geeft Yoïn van Spijk handvatten voor het schrijven van je Brabantse dialect.
Lees verder>>

Doodsbriefjes bij BHIC Sinds het voorjaar van 2021 is een groep vrijwilligers bij het BHIC bezig geweest met het toegankelijk maken van de briefjes waarin een arts de doodsoorzaak heeft opgetekend, beter bekend als de ‘doodsbriefjes’.  Op de site van BHIC een volledig overzicht van de bij het BHIC bewaarde verklaringen van overlijden.
Lees verder>>>  
Colloquium  Geleefd geloof. Het 22e colloquium van de stichting  Colloquium De Brabantse Stad’ heeft als thema ‘Geleefd geloof. Religie in de Brabantse steden van de late middeleeuwen tot de 20ste eeuw.’ Het colloquium is op 13 en 14 oktober in Antwerpen.

Lees verder>>>

Facebook Website Email   Facebook Website Email   Stichting Brabants Heem
Postbus 1203, 5200 BG ’s-Hertogenbosch.

Copyright © 2019 Brabants Heem. Alle rechten voorbehouden.
Brabants Heem · Postbus 1203 · ‘s-Hertogenbosch, NBr. 5200 BG · Netherlands