Nieuwsbrief Brabants Heem 1-5-2023

Nieuwsbrief Brabants Heem 1-5-2023

  Nieuwsbrief Brabants Heem 01/04/2023 Gaarne het verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen naar iedereen die geïnteresseerd is in heemkunde en erfgoed.  
Knippenbergprijs 2023 Thema van de tweejaarlijkse Knippenbergprijs is dit jaar: Monumenten op de kaart. De prijs bestaat uit een bronzen penning voor de winnaar en uit geldbedragen voor de drie beste inzendingen. Inschrijven kan van 1 april 2023 tot 1 augustus 2023.
Lees verder>>

   
Stimuleringsprijzen Brabants Erfgoedweekend Brabants Heem heeft voor dit jaar een stimuleringsprijs in het leven geroepen voor deelnemers aan het Brabants Erfgoedweekend. Voor drie heemkundekringen/erfgoedorganisaties die bij de stichting zijn aangesloten is een bedrag van 500 euro gereserveerd..
Lees verder>>

   
Brabant in beelden De Brabant-Collectie in Tilburg werkt samen met BrabantinBeelden, het film- en fotogeheugen van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in ’s-Hertogenbosch, Regionaal Historisch Centrum Eindhoven en Regionaal Archief Tilburg.
Lees verder>>

     
Op zoek naar de oudste film Brabant in Beelden is op zoek naar de oudste film van Brabant,  vooral naar films van vóór 1940. Iedereen kan meedoen aan deze zoektocht.
Lees verder>> 

    De hand van Antwerpen In theater De Kring in Roosendaal is op woensdag 17 mei het symposium ‘De Hand van Antwerpen’. Het symposium is georganiseerd door het Karrenmuseum, Erfgoed Brabant, het ANV en Erfgoedcentrum Tongerlohuys.
Lees verder>>  

Museumschatjes Scholen kunnen zich vanaf  9 mei inschrijven voor Museumschatjes 2023 – 2024. Inschrijven kan door een formulier op de website in te vullen. Museumschatjes is een scholenprject bedoeld voor de groepen 5 tot en met 8 van basisscholen in Noord- Brabant. Lees verder>> Facebook Website Email   Stichting Brabants Heem
Postbus 1203, 5200 BG ’s-Hertogenbosch.
  Tips of bijdragen voor deze nieuwsbrief? 
Wilt u deze email niet meer ontvangen?
Stuur een email naar: tjeuvanras@brabantsheem.nl

Copyright © 2019 Brabants Heem. Alle rechten voorbehouden.

Brabants Heem · Postbus 1203 · ‘s-Hertogenbosch, NBr. 5200 BG · Netherlands