Nieuwsbrief Brabants Heem 1-3-2023

Nieuwsbrief Brabants Heem 1-3-2023

 

Netwerk Lokale heemkundekringen, de lokale musea, monumenten, molens, gilden, natuurorganisaties, etc. kunnen elkaar versterken. Op de site van Brabants Heem uitgebreide informatie om het relatienetwerk lokaal te versterken.
Lees verder>>
 De Koerier 96 De 96e uitgave van De Koerier verschijnt begin maart. Daarin aandacht voor bijzondere onderwerpen, zoals het Brabants Erfgoedweekend. Na verschijnen ook te lezen op de site van Brabants Heem.
Lees verder>> 
Queergeschiedenis van Brabant Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) heeft een online zoekwijzer ontwikkeld, waarmee geïnteresseerden onderzoek kunnen doen naar de queer geschiedenis van Brabant. lees verder>>   Erfgoed in de verkiezingen Op 15 maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten. Onder leiding van professor dr. Arnoud-Jan Bijsterveld is een overzicht  samengesteld van de standpunten van de deelnemende partijen in Noord Brabant op gebied van erfgoed en cultuur.
Lees verder>>
Subsidie Erfgoed maken  Van 2022 tot en met 2024 biedt het Fonds voor Cultuurparticipatie met de subsidieregeling ‘Erfgoed Maken’ financiële ondersteuning aan projecten op het gebied van erfgoedparticipatie en –educatie.
Lees verder>>
Dialectmiddag in Goirle   Op 15 april komt de dialectgemeenschap Brabanders en hun Taal samen in Goirle. Op het programma staan o.m. lezingen en workshops van Jos Swanenberg, Kristel Doreleijers, Jacques van Gerven en Yoïn van Spijk. Deelname is gratis. 
lees verder>>

Facebook Website Email   Stichting Brabants Heem
Postbus 1203, 5200 BG ’s-Hertogenbosch.
Copyright © 2019 Brabants Heem. Alle rechten voorbehouden.
Brabants Heem · Postbus 1203 · ‘s-Hertogenbosch, NBr. 5200 BG · Netherlands