Nieuwsbrief Brabants Heem 01/12/2022

Nieuwsbrief Brabants Heem 01/12/2022


  De Koerier 95 Half december verschijnt de 95e uitgave van De Koerier. Met o.a. een nabeschouwing over de jubileumviering en de aanstelling van een vertrouwenspersoon. De Koerier wordt na verzending ook als pdf geplaatst op de site van Brabants Heem.
    Werkplan 2023 in het kort Het Werkplan 2023 van Brabants Heem is een uitgebreid stuk geworden. Voor wie  niet aan het lezen van het  hele plan toekomt is een korte samenvatting gemaakt. Beide zijn te lezen op de site van Brabants Heem.
Lees verder>>  
    BHIC verwerft archief  Milieufederatie  De Brabantse Milieufederatie heeft haar archief overgedragen aan het Brabants Historisch Informatie Centrum in Den Bosch. Het archief van de BMF  bestaat uit dossiers en publicaties uit haar 50-jarig bestaan.
lees verder>>  
Petitie Verdrag Faro O.a. via Erfgoed Brabant is een petitie gestart om het parlement te overtuigen dat Nederland zich aan moet sluiten bij het Verdrag van Faro, dat gaat over de menselijke kant van erfgoed: participatie, representatie, cohesie, identiteit, verschillende perspectieven, inclusie en diversiteit. 
Lees verder>>  
BHIC zoekt stickerboeken Het BHIC wil een collectie aanleggen van de stickerboekjes die in veel plaatsen zijn uitgegeven. De heemkundekringen wordt gevraagd  hun stickerboek te sturen naar: 
BHIC, Postbus 81, 5201 AB  ’s-Hertogenbosch. T.a.v. Frans van de Pol  
Agenda site Brabant Heem Op zoek naar activiteiten van heemkundekringen/erfgoegorganisaties? Op de site van Brabants Heem een actuele agenda. Voor plaatsing  is een bericht voldoende aan: tjeuvanras@brabantsheem.nl 
Lees verder>>  
Makkelijk zoeken bij BHIC Het BHIC in ‘s-Hertogenbosch heeft  een nieuwe zoekfunctie voor archieven gebouwd. Voortaan kun je ook makkelijk ín digitale archiefstukken zoeken, niet alleen náár deze stukken.
Lees verder>>
Copyright © 2019 Brabants Heem. Alle rechten voorbehouden.