Nieuwsbrief Brabants Heem 01-10-2023

Nieuwsbrief Brabants Heem 01-10-2023

  Nieuwsbrief Brabants Heem 01/10/2023  
Winnaars Brabants Erfgoedweekend De stimuleringsprijzen voor deelnemers aan het Brabants Erfgoedweekend zijn in het weekend van 9 en 10 september uitgereikt aan de heemkundekringen in Etten-Leur, Ravenstein en Hilvarenbeek.
Lees verder>>

Knippenbergprijs 2023 Voor de Knippenbergprijs zijn dit jaar 13 aanmeldingen binnengekomen. De jury, bestaande uit Harrie Maas, Karel Loeff en Leo Koenraads gaat deze maand in beraad om drie genomineerden aan te wijzen en later om de winnaar te kiezen. De uitreiking van de Knippenbergprijs is op 18 november.
Lees verder>>

De Koerier 98   Uitgave 98 van De Koerier, het kwartaalblad van Brabants Heem is weer rijk gevuld met artikelen over heemkunde, (im)materieel erfgoed en nog veel meer. Het is een rijk geillustreerde uitgave geworden.
Lees verder>,  

 Heemkunde ontmoet… 10 november Wat kunnen lokale heemkundekringen en erfgoedorganisaties doen om bij al deze uitdagingen en ontwikkelingen het erfgoed in hun omgeving te beschermen? Dat is de vraag die aan de orde komt op de volgende bijeenkomst van Heemkunde ontmoet … op vrijdag 10 november 2023 op Landgoed Baest in Oostelbeers. 
Binnenkort volgt de uitnodiging voor deze bijeenkomst.

    Onderzoek Vlaamse schuren Bond Heemschut Brabant is begonnen met een inventarisatie van Vlaamse schuren in de provincie. Waar staan ze en hoe zijn ze er aan toe? 
Wie wil mee helpen? meldingen kunnen per mail verstuurd worden naar: sabine.ticheloven@gmail.com

In Brabant nr 3  Kleurrijk, helder en een tikkeltje romantisch: in het nieuwste nummer van In Brabant spatten de aquarellen van Antoon Derkinderen van de pagina’s. In Brabant is het provinciebrede tijdschrift voor Brabantse geschiedenis en erfgoed, en verschijnt vier keer per jaar. Meer informatie op pagina 32 in De Koerier 98.
lees verder>>

Cursus oud schrift Oude handschriften of archiefstukken bestuderen en ontcijferen: je leert het in de cursus oud schrift (of paleografie) van het Stadsarchief Breda. Onmisbaar voor genealogen, amateurhistorici en iedereen die straks handgeschreven historische documenten (tijdvak: 15e t/m 19e eeuw) wil kunnen lezen en begrijpen. Eind oktober begint een nieuwe cursus.
Lees verder>>>

Facebook Website Email   Facebook Website Email   Stichting Brabants Heem
Postbus 1203, 5200 BG ’s-Hertogenbosch.
Tips of bijdragen voor deze nieuwsbrief? 
Wilt u deze email niet meer ontvangen?
Stuur een email naar: tjeuvanras@brabantsheem.nl

Copyright © 2019 Brabants Heem. Alle rechten voorbehouden.