Maand van de geschiedenis / film Hidden Figures

Maand van de geschiedenis / film Hidden Figures

undefined

CINEbieb | Hidden Figures

Bibliotheek Son en Breugel heeft in het kader van de “Maand van de Geschiedenis” een mooie boekverfilming uitgekozen.

De film is te zien op donderdag 12 oktober aanstaande om 13.00 uur in de theaterzaal van het Dommelhuis, op een groot scherm met hoge beeldkwaliteit en met goed geluid.

In de film wordt stilgestaan bij de mensen die een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan de vooruitgang, de architecten van de wereld van morgen. Sommigen worden wereldberoemd, velen blijven onbekend.

Hidden Figures is het waargebeurd verhaal over drie NASA-wiskundigen die de VS aan een koppositie hielpen in de Space Race. Alsof hun opgave nog niet moeilijk genoeg was, moesten de drie daarbij ook nog tegen een dubbel vooroordeel opboksen: behalve vrouwen in een mannenbolwerk waren ze Afro-Amerikanen in een tijd dat rassensegregatie in de VS legaal was. Ondanks dat bereiken ze het hoogste in hun vak. Én ze zijn de besten. Hun leidinggevenden bij NASA zien dat uiteindelijk ook…

De film wordt ingeleid door Eddy Odijk en vertelt een mooi staaltje geschiedenis over de ontwikkeling van de ruimtevaart door NASA, tegen de achtergrond van de pijnlijke rassenscheiding in de Verenigde Staten. Hidden Figures is een heerlijke film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot Lee Shetterly en gaat over doorzettingsvermogen en geloven in jezelf.

Leden van de Erfgoedvereniging kunnen deze film bekijken voor de speciale prijs van € 4,– per persoon.

Als u de filmvoorstelling wilt bijwonen stuur dan even een mailtje aan secretaris@erfgoedvereniging-sonenbreugel.nl en we nemen contact met u op over de verdere afhandeling.