De Middeleeuwse Torendag 2023 werd goed bezocht.

De Middeleeuwse Torendag 2023 werd goed bezocht.

mei 10, 2023 Verslagen

Zondag 7 mei was het Middeleeuwse Torendag en die middag was de kerktoren in het centrum van Son en Breugel voor het publiek geopend. Vóór 13.00 uur stonden de eerste bezoekers al aan de deur.

Ruim 80 bezoekers die benieuwd waren naar de geschiedenis van de toren mochten we die middag verwelkomen. Hieronder waren veel (groot)ouders met kinderen en hun belangstelling ging ook uit naar de mogelijkheid om het carillon te bespelen. Er waren maar liefst vijf beiaardiers aanwezig om alles in goede banen te leiden en af en toe stond er zelfs een wachtrij voor de ingang van de torentrap.

Ook van de mogelijkheid om te wandelen in het aangrenzende Voonhovenpark werd volop gebruik gemaakt.

Toen aan het einde van de middag een onweersbui over Son en Breugel trok die zo fel was dat de beiaardiers na de felle bliksemschichten en de harde donderslagen het niet langer verantwoord vonden om boven in de toren te blijven moest hun activiteit helaas wat vervroegd worden afgebroken.

Wij als Erfgoedvereniging Son en Breugel hebben er, met speciale dank aan Dora Cooijmans en Carel Verdonschot, graag aan meegewerkt.

Voor wie die middag niet in de gelegenheid was onze mooie toren te bezoeken is er volgend jaar weer een nieuwe kans.