Brabants dialectenfestival in Lieshout (10, 11 en 12 juni)

Brabants dialectenfestival in Lieshout (10, 11 en 12 juni)

jun 5, 2022 Nieuwsberichten

De organisatie is blij dat er na 4 jaar in Lieshout in het tweede weekend van juni weer een Dialectenfestival georganiseerd kan worden.

Men start op vrijdag 10 juni met de jeugdmiddag voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen van Lieshout en Mariahout. Zij hebben zich op school voorbereid op deze middag en presenteren zich in het Dorpshuis, ze doen mee aan een digitale dialectquiz en er wordt voor en met hen gezongen door MarieChristien.

Op zaterdag 11 juni is om 19.30 uur in het Dorpshuis de avond van de schrijfwedstrijd. De genomineerden presenteren hun inzendingen, de jury maakt bekend wie er waarom gewonnen heeft, de dialectpenningen worden uitgereikt en er is toneel en een optreden van Lya de Haas.

Deze avond is voor iedereen gratis toegankelijk.

Op zondag 12 juni is er dan het festival. Om 12.30 wordt het op de Kiosk geopend door de Commissaris van de Koning. Vervolgens zijn er van 13.00 – 17.30 op diverse podia, binnen en buiten optredens van ruim 25 artiesten(groepen) uit verschillende delen van Brabant, die allemaal laten horen hoe mooi het Brabants dialect is.

Ook het festival waarbij voor een (Brabants) hapje en een drankje wordt gezorgd is gratis toegankelijk. 

Bij slecht weer is er geregeld dat het allemaal binnen door kan gaan. 

In het festivalboekje (op die dag te koop voor € 2,00) staat wie er waar optreedt.

Voor meer info kunt u ook terecht op de website: www.brabantsdialectenfestival.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.