10 maart 15.00 uur. Vertoning oude films over Son en Breugel, gratis toegang.

10 maart 15.00 uur. Vertoning oude films over Son en Breugel, gratis toegang.

Op 10 maart aanstaande zal de Erfgoedvereniging haar Algemene Ledenvergadering houden. Dit keer niet op een avond maar ’s-middags vanaf 13.30 uur in het Dommelhuis (Vestzaktheater).

Het huishoudelijk gedeelte, alleen bestemd voor leden, duurt tot  ca.14.45 uur.

Daarna zijn ook niet-leden van harte uitgenodigd om, vanaf 15.00 uur tot ca 16.00 uur te kijken naar films uit de ‘oude doos’ over Son en Breugel.

Frans Wilbrink zal dan enkele films presenteren waaronder de film Son en Breugel 1963, gemonteerd en voorzien van ondertiteling door Jos Berndsen.

De personen die voorkomen in de film “Son en Breugel 1963” zijn – op enkele uitzonderingen na – door Jos Berndsen in samenwerking met Wim van Tits en Karel Vissers voorzien van namen. De nog ontbrekende namen gaan we met alle leden en belangstellenden proberen te achterhalen. We tonen dus alleen de scenes waarin de betreffende nog naamloze personen voorkomen.

Daarna gaan we de gehele film “Son en Breugel 1968” bekijken. Deze film is minder bekend dan die uit 1963 maar is zeker zo interessant. De film duurt ongeveer 40 minuten.